Szeretek olyan forrásokból nyelvet tanulni, amelyeket érdekesnek és izgalmasnak találok. Ebben persze semmi furcsa dolog nincsen, ez a normális. Ha Te is azt érzed, amikor ránézel a nyelvkönyvre vagy füzetre vagy bármire, amit tanuláshoz használsz, hogy neeeeemmmm, nincs kedved tanulni belőle, akkor itt az ideje elgondolkodni azon, hogy jó forrást használsz-e.

A jó forrás nem csak azt jelenti, hogy szakmailag jól van összerakva, hanem azt is, hogy Téged, mint nyelvtanulót megszólít.

Ha spanyolról van szó, azonnal két sorozat és egy igazi, nyelvtanulóknak írt tananyag jut eszembe.

Kezdem a tananyaggal.

Gritty Spanish

 

A spanyol nyelvet leginkább hallgatni szeretem. Éppen ezért legszívesebben hanganyagot hallgatok vagy sorozatot nézek, ha spanyolról van szó. Az egész nyelv olyan szép. Illetve van egy dinamikája, ami engem nagyon megragad.

Jöjjön hát 5 podcast, amelyeket spanyol iránt érdeklődők hallgathatnak. Van benne kezdőbbeknek való anyag is és haladóknak való is. Ha a cikk olvasása előtt utánanéznél, mi is az a podcast, mire jó és hogyan hallgathatod őket, akkor kezdd itt az olvasást.

 

1. Notes in Spanish

Azért ezt a podcastot tettem ide előre, mert ez kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak is kiváló.

 

Számomra hosszú ideig a spanyol volt az a nyelv, ami nagyon sok embernek az angol vagy a német szokott lenni. Tanulta valamikor...vagy valaki igyekezett tanítani neki. Akár évekig is. Középiskolában, magántanárnál, ilyen-olyan helyeken. Nem is ment rosszul, még egy középfokú nyelvvizsga is összejött, de a várva várt igazi tudás, hogy folyékonyan beszéljen az ember, az még mindig valami álomszerű massza volt. Bosszantó ez az egész újrakezdősdi...

 

A kezdetek...

Nagyon tetszett a spanyol, ezért kezdtem el tanulni egy nagyon kedves lány segítségével, még az egyetemen.