Nemrég írtam arról, miért és hogyan érdemes podcastokat hallgatni. Itt olvashatod el ezt a cikket.

A podcast műfaja nem véletlenül hódít manapság. Az egész koncepció egyszerű és nagyszerű, és a legjobb az egészben, hogy a szemeidre nincs szükség, csak a füleidre a hallgatásukhoz. Így még sokoldalúbban felhasználhatóak.

Ebben a cikkben 5 angolos podcastot mutatok be, hátha Te is kedvet kapsz valamelyikhez. Való igaz, hogy ezeken felül elképesztő mennyiségű hanganyag létezik angolul, így az én kicsi listám sem a népszerűséget nem tükrözi, sem azt, hogy melyik a leghasznosabb. A saját ízlésemet tükrözik, ezeket hallgatom szívesen, vagy a tanítványaimnak ezeket szoktam ajánlani. Ha megírod, Te mit hallgatsz szívesen, annak örülni fogok. :)

A listát úgy válogattam össze, hogy kezdőbbek és haladóbbak is találjanak benne saját maguk számára valamit.

Nézzük.

1. Luke’s English Podcast

Számomra az abszolút kedvenc. Tetszik a brit kiejtés, szívesen hallgatom Luke hangját és tetszik a humora is.

Luke képzett angoltanár Londonból, emellett humorista is. Jelenleg Párizsban él, ezt gyakran szokta is emlegetni. Ha többet olvasnál róla, nosza rajta, itt találod a honlapját.

 

Vitathatatlan, hogy rengeteg tananyag készül, ami az angol nyelvtudás fejlesztését célozza.

 

A könyvesboltok telis-tele vannak angolos tankönyvekkel. Az ember csak kapkodja a fejét, egyik jobbnak tűnik, mint a másik. Már az kihívás elé állítja az embert, hogy képes legyen egy könyvet kiválasztani, nem mondjuk tízet hazavinni. Az egyik azt ígéri, hogy szuper szókincset ad, a másik a nyelvtant alapozza, a harmadik a hallás utáni szövegértés csiszolásával kecsegtet, a negyedik levélírást tanít, ott sorakoznak az egyes nyelvvizsgákra felkészítő könyvek, és így tovább. Ember legyen a talpán, aki könnyedén tud választani!

book no

Nos, van egy jó hírem. Az angol nyelvtudás fejlesztéséhez nem feltétlenül szükséges könyvekbe beruházni. Legalábbis sok könyvbe biztos, hogy nem. Ebben a cikkben összeszedtem 10 forrást, amelyek segítségével ingyen tudsz angolul tanulni. A listában szerepel olyan anyag, ami az írott és / vagy hallott szövegek megértését segíti, olyan, amivel a kiejtésedet fejlesztheted, és olyan, ahonnan hanganyagokat tölthesz le a telefonodra, hogy mindig legyen mit hallgatnod.